Entresolvloeren

Wat zijn entresolvloeren?

Entresolvloeren zijn verdiepingsvloeren die geheel op eigen stalen kolommen staan. Deze vloeren worden in bestaande bedrijfshallen geplaatst om extra ruimte te creëren voor opslag, stellingen of andere doeleinden. We maken de entresolvloeren op maat, zodat er optimaal gebruik van gemaakt kan worden. De vloeren kunnen over een gedeelte van een bedrijfshal of over de gehele oppervlakte gemaakt worden. Ook kunnen er meerdere lagen (etages) gecreëerd worden, afhankelijk van de hoogte van de bedrijfshal. Kortom: een entresolvloer is een ideale en goedkope manier om de bruikbare ruimte binnen uw bedrijfshal uit te breiden.

Constructie

Entresolvloer constructie

Een entresolvloer bestaat uit (koker)kolommen op voetplaten, die met behulp van beton clickers aan de bestaande betonvloer worden bevestigd. De kolommen en voetplaten worden gestraald en gepoedercoat in een standaard kleur (RAL 7016 of 5010). Belangrijk is om na te gaan of de vloer en fundering zwaar genoeg zijn om de kolommen op te plaatsen. We kunnen hierop eventueel het kolommenplan afstemmen. We helpen u hier graag mee.

De constructie wordt afgeschoord met schoorkruizen. Het aantal benodigde schoorkruizen wordt bepaald door de lengte en de breedte van de vloer.

Tussen de kolommen worden er verdiepingsliggers gemonteerd in 2 richtingen (moer- en kinderbalken). Deze moer- en kinderbalken bestaan uit verzinkte stalen sigma profielen. De hoogte van de vloerliggers is afhankelijk van de vloerbelasting en de afstanden tussen de kolommen.

Op de verdiepingsliggers worden 38 mm dikke C300 spaanplaat vloerpanelen (persing P6) bevestigd. De onderzijde van de vloerpanelen is voorzien van witte melamine coating wat zorgt voor een goede lichtreflectie. De uiteinden van de vloer worden afgewerkt met een klein stalen zetwerk (hoekprofiel) van dik 1,50 mm.

Dwarsliggers

 

Meer over: